ALLA KAN SY

Perfekt för dig som inte sytt så mycket. Kunskapen från syslöjden räcker. I varje lektion gör du ett, eller flera, plagg. Steg för steg lär du dig momenten. Mönster ritar du efter givna modeller men efter dina egna mått och på vårt specialla mönsterark som ingår. Modellerna anpassar du lätt efter tycke och smak.

Pris: 4900 kr

Delbetala räntefritt:
från 408 kr/mån*

Köp kurs

*Delbetalning är möjligt via Svea Ekonomi på 3, 6, 12 eller 24 månader. Med reservation för prisändring.

Allt detta ingår:

20 lektionsbrev

20 kunskapsprov

Skallinjal

Mönsterark

Lektionsrådgivning

Kursintyg

Kursen består av 20 lektioner med ett trettiotal olika modeller, inklusive ytterplagg, där alla viktiga sömnadsmoment för damkläder (och även en del barnkläder) förekommer.

Du får lära dig sy olika slags kjolar, långbyxor, klänningar, blusar, västar, jackor. Olika slags ärmar, kragar, ringningar, fickor. Även festkläder, kavaj och ytterplagg ingår.

Kursen börjar med enkla plagg för att gradvis öka i svårighetsgrad. Steg för steg lär du dig sy de olika sömnadsmomenten som är strategiskt insatta i kursens modeller, i vilken ordning de sys och i vilken ordning du utför den viktiga pressningen. OBS, du måste inte sy alla kläderna men väl utföra de olika sömnadsmomenten för att tillgodogöra dig kursen.

Dessutom får du en nyttig inblick i mönsters uppbyggnad, då du ritar upp modellernas mönster efter egna mått på Klädskolans speciella och lättarbetade mönsterark.

Du lär dig måttagning, tygåtgångsberäkning, mönsterutläggning. tillklippning och provning.

Och du får kännedom om praktiska sy- och presstillbehör och om tyger, olika kvaliteter och deras egenskaper samt orientering i kropps-, färg- och modellanalys – vilka kläder passar mig bäst.

Efter avslutad kurs har du fått oerhört värdefulla kunskaper som ger dig säkerhet att gå vidare med eget klädskapande.

Du studerar helt i din egen takt. Vardera kursen beräknas till 800 timmar (behörighetsrelaterad studietid). Många kan ta ett par år på sig för de 20 lektionerna. Andra klarar dem på mindre än ett halvår. Allt beror på egen ambition och naturligtvis på tillgänglig tid. Klicka här för våra elevvillkor. Priserna gäller för Sverige och inkluderar moms. Bor du utanför utomland, Kontakta oss.

När kursen är beställd skickar vi mönsterark till dig. Du får dessutom direkt åtkomst till din inloggning på vår sida så att du kan påbörja dina lektioner. OBS! Tyg och sybehör ingår ej.