RITA EGNA MÖNSTER

Kan du redan sy men tröttnat på färdiga mönster, är detta kursen för dig. Här lär du dig konsten att göra helt egna mönster efter dina egna idéer. Med denna kunskap i huvudet är det bara din fantasi som sättter gränserna på vad du kan skapa.

Pris: 4900 kr

Delbetala räntefritt:
från 408 kr/mån*

Köp kurs

*Delbetalning är möjligt via Svea Ekonomi på 3, 6, 12 eller 24 månader. Med reservation för prisändring.

Allt detta ingår:

20 lektionsbrev

20 kunskapsprov

Skallinjal

Övningsblad

Lektionsrådgivning

Kursintyg

Kursen består av 20 lektioner med sammanlagt fyrtiotalet olika mönsterkonstruktioner som behandlar alla de mest förekommande skärningar för damkläder och även en del barnkläder.

Först och främst, du lär dig tillskärning, d v s mönsterkonstruktion. Du drar linje för linje efter tydliga förebilder och beskrivningar.

Du lär dig konstruera grundmönster till liv, ärmar, kragar, kjolar, byxor, klänningar, västar, kavaj och jackor. Allt efter personliga mått för perfekt passform.

Konstruktionerna är insatta i inspirerande modeller. Du får också insyn i hur man kan forma modeller efter egna idéer.

Du lär dig verktygen för din egen design. Du lär dig måttagning, måttuträkning, modellanalys, mönsterutläggning, tygåtgång, tillklippning och provning. Du lär dig också i vilken ordning du ska sy plagget. (Däremot saknas sömnadsbeskrivningar – det är ju sykursens område.)

Sammanlagt ger dig de 20 lektionerna en komplett kunskap för eget modeskapande.

Du studerar helt i din egen takt. Vardera kursen beräknas till 800 timmar (behörighetsrelaterad studietid). Många kan ta ett par år på sig för de 20 lektionerna. Andra klarar dem på mindre än ett halvår. Allt beror på egen ambition och naturligtvis på tillgänglig tid. Klicka här för våra elevvillkor. Priserna gäller för Sverige och inkluderar moms. Bor du utomlands, Kontakta oss.

När kursen är beställd skickar vi mönsterark till dig. Du får dessutom direkt åtkomst till din inloggning på vår sida så att du kan påbörja dina lektioner. OBS! Tyg och sybehör ingår ej.