Skapandet av Diors Haute Couture-kollektion vår och sommar 2023

 

Idag ska vi ta er med på en spännande resa bakom kulisserna hos Dior, där filmskaparen Mélinda Triana tar oss med på en minidokumentär om skapandet av Diors Haute Couture-visning vår-sommar 2023. Denna enastående film fångar inte bara skönheten i modevärlden utan också de djupare berättelserna om kvinnors styrka och empowerment.

Hjärnan och Josephine Baker

Filmen inleds med Maria Grazia Chiuri (träffa henne här), den kreativa hjärnan bakom Dior, som presenterar kollektionens utgångspunkt. Med visionen om att hylla kraftfulla kvinnor och inspirerad av historiska ikoner, tar hon oss med på en resa genom arkivbilder av Josephine Baker klädd i Dior. Baker, en banbrytande artist och aktivist, representerar mod, passion och frihet – ideal som genomsyrar varje stycke i kollektionen.

Kameran tar oss sedan in i de hängivna ateljéerna, där vi avslöjar “savoir-faire” – de unika kunskaperna och teknikerna som ligger bakom varje look. Här får vi se hur skickliga hantverkare och konstnärer förvandlar tyg till levande konstverk. Triana fångar ögonblicket när kreativitet och precision samverkar för att skapa magi på catwalken.

Scenen skapas

Men det stannar inte där. Filmen tar oss med på en emotionell resa genom tid och rum när konstnären Mickalene Thomas delar historien bakom det storslagna setet. Detta är mer än bara en visning, det är en hyllning till en ny pantheon av kvinnor som symboliseras av gigantiska porträtt av ikoniska personligheter. Dessa porträtt framställer kvinnor som har inspirerat och banat väg för andra. Från historiska legender till samtida ikoner – alla förenas de för att stärka och inspirera dagens och framtidens kvinnor.

En manifestation över kvinnlig styrka

Diors Haute Couture-visning vår-sommar 2023 blir mer än bara ett modeevent, det blir en manifestation av kvinnlig styrka och empowerment. Genom denna minidokumentär, skapad av Mélinda Triana, ges tittarna en inblick i modevärldens magi, kreativitet och passion, samtidigt som det lyfts fram viktiga budskap om att hylla historiens hjältinnor och skapa en bättre framtid för kommande generationer av kvinnor.

Så, sätt dig bekvämt tillrätta och låt oss tillsammans dyka in i denna underbara värld av mode och kvinnlig empowerment – bakom kulisserna hos Dior. En resa som inte bara visar oss skapandet av fantastiska kläder, utan också berättar historien om kvinnor som har format världen med sitt mod och sin beslutsamhet. Välkomna till en visning som inte bara handlar om mode, utan om att fira kvinnlig styrka och inspirera framtidens generationer.