Ett Resande Genom Tiden: CHANEL Höst/Vinter 2024/25

ung-kvinna-ser-chanel-aw-24-25-med-kattunge

CHANEL höst/vinter 2024/25 tog oss på en tidresa till strandpromenaden i Deauville i Loire. “För den här kollektionen har vi återskapat strandpromenaden i Deauville“, säger Virginie Viard, och plötsligt för vi tillbaka i tiden till ett av modevärldens mest ikoniska ögonblick. Det var här, i Deauville, där allting började för huset CHANEL år 1912. Med en visionär och radikal stil skapade Gabrielle Chanel en värld av elegans och själviscenesättning som fortfarande präglar modet idag.

Chanel AW24/25 Tar Oss Till Strandpromenaden i Deauville: En Tidsresa

På galoppbanan, vid havet, vid spelbordet, i restauranger och palats, på strandpromenaden “Planches”: allt handlar om elegans och själviscenesättning. Genom att återskapa strandpromenaden i Deauville för denna kollektion för vi tillbaka den nostalgiska atmosfären av en svunnen era. Jätteskärmar skapar en illusion av långa, romantiska silhuetter som promenerar i ljuset från gryning till skymning, en hyllning till en tid då glamour mötte havet.

Androgyna Element och Filmisk Elegans

CHANEL Fall-Winter 2024/25-kollektionen, skapad av Virginie Viard, är en berättelse om femininitet och maskulinitet som smälter samman i subtil elegans. Bredaxlade peacoats och långa rockar med bälte i morgonrocksstil blandas med tweedkostymer, byxor med nedhasad front eller flikar baktill, och andra androgyna element som för tankarna till en tid då gränserna mellan könen började suddas ut.

Levande Färger och Filmiska Referenser

Färgpaletten i kollektionen speglar de ständigt skiftande nyanserna på himlen i Deauville: livfulla eller pastelliga rosa, lila, orange och ljusblått blandas med brun och guldlamé. Trycken på plaggen refererar till stadens koppling till den 7:e konsten, med inspiration från 35 mm film och biobiljetter, och en hyllning till filmstjärnor som Anouk Aimée och filmer som Claude Lelouchs “En man och en kvinna”.

Hyllning till Ikoner

Kollektionen är också en hyllning till ikoner som David Bowie och filmstjärnor som vandrade längs sanden i Deauville. De ikoniska CHANEL-väskorna och bredbrättade hattarna är allestädes närvarande, tillsammans med pastellfärgade silkesscarfar och knähöga stövlar – en direkt blinkning till Anouk Aimées kappa i “En man och en kvinna”.

Inspirerad av Historia, Formad av Nutid

CHANEL Fall-Winter 2024/25-kollektionen är inte bara en återspegling av en förgången tid; den är också en modern tolkning av historiens elegans och glamour. Virginie Viard har lyckats väva samman tradition med innovation, där klassiska CHANEL-element möter nya silhuetter och material.

En Kärleksförklaring till Deauville

För Viard är Deauville inte bara en plats utan en källa till inspiration och nostalgi. “Den här historien ligger mig väldigt varmt om hjärtat”, säger hon. “På galoppbanan, vid havet, vid spelbordet, i restauranger och palats, på strandpromenaden ‘Planches’: allt handlar om elegans och själviscenesättning.” Genom denna kollektion hyllar hon inte bara Gabrielle Chanels arv utan också den tidlösa skönheten i Deauville.

Från Catwalk till Vardag: En Vision för Modernitet

Men kollektionen är inte bara avsedd för catwalken; den är också en vision för modernitet och mångsidighet. Från bredaxlade peacoats till långa rockar och eleganta tweedkostymer, erbjuder CHANEL Fall-Winter 2024/25 något för varje kvinna, oavsett hennes stil eller personliga smak.

Avslutande Tankar: En Resa Genom Modehistorien

CHANEL Fall-Winter 2024/25-kollektionen är en resa genom modehistorien, där Deauvilles glamour möter nutidens innovation. Det är en kärleksförklaring till en tid då mode var mer än bara kläder; det var en form av självuttryck och en källa till inspiration och frihet. Genom att återskapa strandpromenaden i Deauville för denna kollektion, tar Virginie Viard oss med på en resa tillbaka i tiden, samtidigt som hon för oss framåt mot en framtid där elegans och själviscenesättning är tidlösa ideal. En underbar inspiration för dig som gör egna kläder. Och framför allt då med egna mått och i det tempo som passar dig. Chanel är alltid en klassiker och en måttstock – Virginie Viard visar att det kommer förbli så under en lång tid framöver.