Upptäck Chanels Haute Couture-visning i Paris

chanel haute coutue hösten 2024

Vi hittade detta filmklipp (längst ned i detta inlägg) från Chanels senaste Haute Couture-visning, som nyligen ägde rum i Paris. Denna gång bytte Chanel scen och valde att hålla sin spektakulära visning på det ikoniska Palais Garnier. Detta klädskapande i den högsta skolan – så här finns det mycket för oss som gör egna kläder att bli inspirerande av!

Nytt Kapitel för Chanel

Sedan Karl Lagerfelds tid har Chanel visat sina kollektioner på Grand Palais, men med det palatset nu omvandlat för att husera fäktningstävlingarna under kommande OS, behövde modehuset en ny lokal. Den franska regissören Christophe Honoré anlitades för att återskapa operahusets magi för denna speciella visning, och hans idé var att flytta de röda sammetslådorna från den gyllene teatern till dess korridorer. Gästerna uppmanades att anlända tidigt för att promenera genom dessa korridorer, precis som operabesökare har gjort i över 150 år.

Virginie Viards Avskedskollektion

Det är mindre än tre veckor sedan nyheten bröt ut att Virginie Viard, som tog över som konstnärlig ledare efter Lagerfelds bortgång 2019, lämnar huset. Men dagens kollektion, enligt anteckningar från Chanel, var resultatet av Modecreationsstudion. Teamet hämtade inspiration från visningens unika miljö. Vittoria Ceretti öppnade showen i en svepande operamantel i svart taft, med en krage som ramar in hennes ansikte och ett band i grosgrain som håller håret tillbaka. Vid slutet av visningen spelade Angelina Kendall bruden i vit taft, skuren i voluminösa linjer som påminner om Prinsessan Dianas brudklänning. Dessa plagg balanserade lekfullhet och dramatik på ett fantastiskt sätt.

Hyllning till Chanel-klassiker

Mitt emellan dessa magnifika kreationer tonades runway-operatiken ner till förmån för en hyllning till husets klassiker. Den ikoniska Chanel-kjolkostymen förnyades i salt- och pepparfärgade tweeds med tofsbroderier eller fransar vid manschetterna och fållarna, eller klipptes i livfulla juvelfärger och pryddes med färgglada cabochonstenar. En dubbelknäppt damrock var en utmärkt duk för att visa upp en varierad tuftad tweed med en beröringsvänlig textur. Rosetter var ett återkommande motiv, och syntes på en bronsspetskjol och en svart kappklänning. I mindre utsträckning förekom fjädrar, som prydde en kvällsmantel som sträckte sig ner till knäna ovanför en lång rosa laméskjortklänning.

Utanför Boxen: Kvällsmodet

Kvällsmodet var mer utanför boxen, med fokus på lackerad jersey som användes för kjolen på en lång slipklänning och den rynkade bodicen på en annan klänning. I svart på en kappklänning med knappar fram glänste det i teaterns ljus.

Framtiden för Chanel

Vi befinner oss i ett mellanspel på Chanel, med en ny konstnärlig ledare ännu inte utsedd och ingen tidslinje given. Utanför Palais Garnier kan man säga att varje couturevisning denna vecka är en audition för den eftertraktade positionen. Inuti huset fanns vackra plagg som kommer att tilltala kunderna. När publiken strömmade ut på gatan viskade redaktörer, som inte har råd med haute couture, om de lekfulla hårrosetterna och sandalerna med kristallklack.

Ta en titt på filmklippet nedan och upplev magin från Chanels Haute Couture-visning i Paris! Vilken outfit var din favorit?