En Dag i Livet av Jeanne Damas: En Parisisk Modeskapares Hektiska Äventyr

jeanne-damas-visar-sitt-märke-rouje-i-paris

Följ skaparen av Rouje, Jeanne Damas, en dag i Paris

Välkommen till Klädskolan, där vi tar dig med på en resa genom en dag i livet av Jeanne Damas, den talangfulla skaparen av det internationellt hyllade varumärket ROUJE. Följ med när dokumentärfilmaren Loïc Prigent följer Jeanne genom hennes hektiska dagliga rutin i den romantiska staden Paris. Du kan också följa Jeanne Damas via hennes Instagram här.

Första stoppet: Square Trousseau – Hemma hos Jeanne

Dagen börjar på terrassen på Square Trousseau, nära Bastille, där Jeanne njuter av en snabb kaffe. Restaurangen tillhörde hennes föräldrar när hon var yngre, och det är här som hon delar barndomsminnen, middagar med personalen och viktiga ögonblick i hennes liv. Det var också platsen där Jeanne först steg in i modevärlden genom en vecka i Jean-Paul Gaultiers ateljé och besök i Nathalie Dumeixs butik intill.

Andra stoppet: Aligre-marknaden – Roujes Början

Jeanne tar oss med till Aligre-marknaden, en av Paris äldsta, för att handla frukt till kontoret. Här delar hon historien om ROUJE, det modeimperium hon grundade 2016. Jeanne ger oss THE tips för att namnge ett varumärke och avslöjar några överraskningar som väntar mitt bland marknadsstånden, allt oplanerat och äkta.

Tredje stoppet: ROUJE-kontoren – Arbete och Kreativitet

Jeanne och Loic tar cyklar till ROUJE-kontoret, där dagens arbete börjar. På agendan står montering av nästa kollektion, och Jeanne tar tillfället i akt att diskutera med rådgivare som Lou Menais och Nathalie Dumeix. Hon återbesöker även märkets klassiker och inspireras av tidigare framgångar, som Gabin-klänningen som bars av Léa Seydoux i en James Bond-film.

Sista stoppet: ROUJE-butiken i 16:e arrondissementet – Elegans och Skönhet

Dagen avslutas med ett besök i den nya butiken i 16:e arrondissementet i Paris. Jeanne visar upp de vridna pelarna, rummen på rad och stengolvet som arkitekten Maxime Bousquet bevarat för att behålla den eleganta franska atmosfären. Framme i butiken upptäcker vi Filles en Rouje, serien med skönhetsprodukter, inklusive läppstift och senaste tillskottet – hudvårdsprodukter med en avslappnad och instinktiv inställning till skönhet.

Avslutning: Ett Glas Rouje på Terrassen – Cirkeln Är Sluten

För att avrunda denna hektiska dag i 100 km/h njuter Jeanne av ett glas Rouje på terrassen. En dag i livet av Jeanne Damas ger oss en inblick i hennes passion för mode, kärlek till Paris och dedikation till att skapa ett varumärke som andas elegans och instinktiv skönhet. Cirkeln är sluten, och ROUJE fortsätter att lysa som en stjärna på den internationella modescenen.