Snart börjar Köpenhamns Modevecka

köpenhamns-modevecka-klädskolan-tipsar

Förbered dig för Köpenhamns modevecka online – vår närmaste modekultur!

Hej klädskapare!

Äntligen är det dags för årets höjdpunkt inom den skandinaviska modevärlden – Köpenhamns Modevecka! Det är ju härligt när man skapar egna kläder att inspireras av andra och nu börjar den säsongen. Sedan pandemin kan vi uppleva allt detta från bekvämligheten av våra egna hem, då evenemanget kommer att äga rum online från den 29 januari. För oss nordbor är detta inte bara en möjlighet att dyka djupare in i modevärlden, utan också att fånga andan och stilen från våra närmaste grannar i Köpenhamn.

Fördelen med att delta online:

En stor fördel med att delta online är att vi får en exklusiv inblick i modeveckans händelser utan att behöva en fysisk inbjudan. Alla visningar kräver vanligtvis en inbjudan för fysisk närvaro, men nu har vi möjligheten att smidigt delta och ta del av alla spännande presentationer direkt från våra skärmar. Detta öppnar upp en unik möjlighet för oss att vara med på världsscenen utan att lämna våra hem.

Vad kan vi förvänta oss i den virtuella världen?

Under Köpenhamns Modevecka kommer vi inte bara att fånga upp höst- och vintertrenderna för 2024, utan också vara med om en spännande presentation av många nya och lovande unga designers. Här är några av de spännande namnen att hålla ögonen på:

  1. Ganni: Den danska favoriten Ganni är känd för sin lekfulla och eklektiska design. Förvänta er en explosion av färg och mönster i deras visning.
  2. Cecilie Bahnsen: Med sin sofistikerade och feminina estetik är Cecilie Bahnsen en av de mest framstående namnen inom dansk design.
  3. Saks Potts: Kända för sina statement-pälsar och avantgardistiska kläder, är Saks Potts alltid ett märke som levererar överraskningar.
  4. ROTATE Birger Christensen: Ett samarbete mellan två danska influencer-stjärnor, ROTATE levererar trendiga och moderna plagg som fångar uppmärksamheten.

Du hittar samtliga deltagare, visningar och visningstider här!

Vikten av att förbereda sig för den digitala upplevelsen

För våra blivande formgivare och stylister är det viktigt att förbereda sig för denna unika digitala upplevelse. Här är några tips för att säkerställa att du får det mesta möjliga ut av Köpenhamns Modevecka online:

  1. Skapa en bekväm och inspirerande miljö: Skapa din egen lilla modevisning hemma genom att skapa en inspirerande plats där du kan fokusera på evenemanget utan störningar.
  2. Använd tekniken till din fördel: Se till att din internetanslutning är stabil och att du har de nödvändiga tekniska verktygen för att njuta av evenemanget utan avbrott. Testa din utrustning i förväg för att undvika tekniska problem under modeveckan.
  3. Var interaktiv: Trots att vi är online betyder det inte att du inte kan vara en del av samtalet. Delta i virtuella chattar och diskussioner, dela dina tankar och intryck med andra deltagare.
  4. Förbered ditt digitala CV: Om möjligheten uppstår att delta i digitala nätverksevenemang, se till att du har din digitala portfolio och kontaktinformation redo.

Köpenhamns Modevecka online ger oss inte bara möjligheten att fördjupa oss i modevärlden, utan också att uppleva stilen och kulturen från våra närmaste grannar. Så låt oss skapa vår egen virtuella modeupplevelse och låta oss inspireras till att skapa framtidens trender! Mycket nöje!

Marcus Hanser