Versaces vår och sommar 2024

versace-vår-sommar-2024

Versace Återvänder till 90-talet: En Resa Genom Tiden på Milanos Catwalk

Efter glamorösa visningar i Los Angeles och Cannes var Donatella Versace tillbaka på hemmaplan, presenterande sin senaste kollektion i det nya expansiva huvudkontoret i Milano. Detta blev inte bara en modepresentation; det blev en tidsresa till höstkollektionen 1995, inspirerad av hennes bror Giannis ikoniska skapelser.

Inspirerad av 90-talets Glans

I en förhandsvisning på det nya huvudkontoret delade Donatella med sig av hur Giannis höstkollektion 1995 inspirerade henne. “Jag tyckte att den såg fräsch och modern ut”, sa hon, och därmed började resan tillbaka till det glansiga 90-talet.

En Modern Tolkningskraft

Hösten 1995 var en avvikelse från det damiga till farligt, och nu, ett kvarts sekel senare, återvänder Versace till denna era. Efter pandemins tröghet känner både designern och publiken en längtan att klä upp sig igen. Donatella valde denna show för att återuppliva andan från 90-talet.

90-talet som En Röd Tråd

För våren 2024 har 90-talet varit en röd tråd i modevärlden, och Versace utnyttjade detta på bästa sätt. Claudia Schiffer, en ikon från den tiden, återvände till catwalken i en limegrön damierrutig kedjemailklänning, och kläderna genomgick en modernisering. Shorts tar över scenen, jackproportionerna är mer överdrivna, och små vita handskar har blivit historia.

Det mest slående är förändringen av “uppklädd”. Från aftonklänningar till sidenpyjamasar och pärlprydda jeansjackor – Versace definierar det nya uppklädda. En kul detalj: En herrjacka med fem knappar var inspirerad av en turnékostym som Donatella skapade åt ingen mindre än Prince.

Versace har återupplivat andan från 90-talet och tagit med oss på en resa genom tidens modehistoria. Med en modern twist och ikoniska element från det förflutna är detta inte bara en kollektion, det är en hyllning till en epok som fortfarande fascinerar och inspirerar.

Ta del av tidsresan, upptäck det moderna 90-talet med Versace!