En magisk resa genom Chanel’s haute couture vår och sommar 2024

chanel-haute-couture-2024-på-en-ipad

En Förtrollande Entré

Hej kära klädskoleelever!

Här kommer med inspiration för dig som lär dig göra egna kläder på riktgt. I Paris, i den storslagna Grand Palais, öppnade den talangfulla skådespelerskan Margaret Qualley Chanel’s couturevisning för våren 2024 med en oförglömlig entré. Chanels ikoniska logotypknapp föll ner från taket, och det var som om vi återskådade den legendariske Karl Lagerfelds konstnärliga arv. Virginie Viard, den kreativa kraften sedan 2019, hade lyckats fånga essensen av Chanel, och det var Qualley som bar stafettpinnen för att introducera oss till en värld av fantastiska kläder.

Spel av Lekfullhet och Uppklädnad

Margaret Qualley själv strålade i en förtrollande outfit – vita strumpbyxor, matchande kavaj, och en minikjol med en genomskinlig panel som avslöjade en lekfullhet som genomsyrade hela visningen. Hennes uttrycksfulla flin förstärkte den glada stämningen, och en vit nackkrage med en svart rosett på baksidan av huvudet gav henne en touch av elegans. Vi kan säkert säga att “Poor Things”-effekten har officiellt satt sin prägel på modeveckan.

Detaljerna som Berättar Historien

Lekfullheten och idén om att klä upp sig för själva uppklädnadens skull var centrala teman i Chanels vårkollektion. Vita strumpbyxor var den geniala touchen som gav en subtil viktoriansk känsla till varje modells look, förstärkt av svarta T-strap pumps. Efter att världen tidigare omfamnat röda strumpbyxor känns det som om vitt är det naturliga nästa steget för benklädestrenden.

Skönhet i Tidens Ofullkomlighet

Chanel utforskade temat “skönhet i tidens ofullkomlighet” och hyllade knappen på fler sätt än ett. Premiärvisningen av kortfilmen “The Button” förenade mode och konst med Margaret Qualley i huvudrollen och Kendrick Lamars musik som ackompanjemang. Knappar prydde kläderna på skira klänningar, fickor och färgglada kappor med rundade bottnar – ett tydligt budskap om att det är i detaljerna konsten blomstrar.

Utforskning av Textur och Personlighet

Nyckfullheten fortsatte genom hela kollektionen. Tweedkavajen, en ständig närvaro i Chanels värld, hade genomgått en förvandling med ett lätt och skummande lager tyll. Stora kamelior med silverpaljetter prydde kavajerna, och tyllruffar fortsatte på kragar och ärmar. Den sista bröllopsklänningen, en miniklänning med stora tyllärmar och en böljande cape, var en hyllning till couturekläder injicerade med kraft och personlighet.

Flickighet och Kvinnlighet i Fokus

Alla dessa lager av tyll över tweed utforskade inte bara textur utan även flickighet och kvinnlighet. Den stora blekrosa tyllkjolen täckt av rosa minibågar var som ett konstverk, och utsmyckade bh-toppar och leotards över spandex-toppar och klänningar skapade en spektakulär kombination av vuxen elegans och lekfullhet.

Konst och Självuttryck i Tider av Förändring

I dessa konstiga och oroväckande tider ger Chanel oss en paus från vardagen och bjuder in oss till en värld av fantasi och självuttryck. Genom att omfamna kläder som en form av konst och självuttryck visar Chanel att det finns skönhet i tidens ofullkomlighet. Så, kära klädskoleelever, låt er inspireras av Chanels magiska vårkollektion och utforska era egna gränser när det kommer till stil och självuttryck!