Jacquemus Les Sculptures: En Ode till Konsten och Mode

jaquemus-i-klädskolans-blogg

En konstnärlig vår 2024 av Jacquemus

Här kommer fantastisk inspiration för dig som gör dina egna kläder! I den glödande solen i Saint-Paul-de-Vence, ett mecka för modern konst i södra Frankrike, uppenbarar sig en fusion av konst och mode på Fondation Maeght. Loïc Prigent fångar det magiska ögonblicket när Jacquemus presenterar sin vår/sommarkollektion 2024 i sitt senaste filmklipp.

En Magisk Kuliss: Fondation Maeght

Fondation Maeght, en plats där Giacomettis skulpturer står sida vid sida med verk av Miró, Braque, Bergman och Calder, blir scenen för denna spektakulära modevisning. Jacquemus bär med sig inspirationen från denna konstens skattkammare in i sin kollektion, skapar ett sömlöst äktenskap mellan konst och mode.

Popkulturens Sammansmältning

Jacquemus modevisningar är inte bara fashionabla händelser, de är popkulturella fenomen. Med en gästlista som inkluderar namn som Julia Roberts, Kylie Jenner, dragqueenen The Symone och fler, blir det en spektakulär samling av stjärnor som samlas för att hylla modekonstens skapelse.

Backstage Drama och Förberedelser

Bakom kulisserna är spänningen påtaglig. Modellerna förbereder sig intensivt, fokuserade på att navigera den komplexa catwalken som slingrar sig genom flera rum, till och med genom byggnadens yttre. De måste behålla sitt fokus, undvika att bli distraherade av den magnifika konsten som omger dem.

Kollektionens Höjdpunkter

När visningen äntligen börjar är det en upplevelse av ren och strukturerad skönhet. Kollektionen omfamnar Giacomettesque-draperingar och runda axlar, med en blandning av Jacquemus karakteristiska borgerliga referenser och konstens skulpturala influenser. Modellerna som inkluderar namn som Gigi Hadid, Emily Ratajkowski och Imaan Hammam, bär kläderna med en grace som kompletterar den surrealistiska atmosfären.

Avslutande Tankar

Jacquemus’ Les Sculptures-kollektion är inte bara en modevisning; det är en hyllning till konsten i alla dess former. Med en bröllopsklänning som gjuts direkt på modellen för att avsluta showen, blir det en oöverträffad känsla av skönhet och kreativitet. Publiken flämtar faktiskt till av förundran och konversationen fortsätter, med Liline Jacquemus som delar tankar med Isabelle Maeght från stiftelsen, en påminnelse om den tidlösa kopplingen mellan konst och mode.